Dief met gestolen bestelwagen klemgereden in Staden

Jean Pierre Terryn

Woensdag werd rond 15.30 uur in Staden een bestelwagen Ford Transit gestolen, maar lang kon de onverbeterlijke dief niet genieten van zijn buit.

Later in de namiddag kreeg een politiepatrouille van Arro Ieper de ontvreemde bestelwagen immers in het oog. Een achtervolging werd ingezet. De bestuurder van de bestelwagen kon worden klem gereden.

De drie inzittenden werd opgepakt voor verhoor. Twee mochten na verhoor beschikken. De derde, die achter het stuur zat, is de 35-jarige D.M. uit Oostende, met roots in Izegem. De Ieperse onderzoeksrechter achtte voldoende aanwijzingen te hebben om hem op verdenking van autodiefstal te laten aanhouden. Volgende week verschijnt hij voor de raadkamer in Ieper.

Uit onderzoek blijkt dat de man diezelfde woensdag ‘s ochtends de autosleutels stal. Na de diefstal pikte hij vermoedelijk onderweg zijn twee kompanen op. D.M. komt voorts in aanmerking voor twee andere diefstallen eerder dit jaar. Op 13 maart van dit jaar was hij mogelijk verantwoordelijk voor de diefstal van een beeldscherm in het Sint-Jozefsziekenhuis in Izegem en op 8 november van een bromfiets in Izegem.

D.M. werd vroeger al veroordeeld voor drugs- en vermogensdelicten.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier