Dief laadt zijn gsm op tijdens inbraak in frituur in Kuurne

Redactie KW

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een vervelend bezoek gebracht aan frituur Sint Pieters langs de Brugsesteenweg in Kuurne. Veel meer dan wat wisselgeld viel er echter niet te rapen.

Een dief heeft in de nacht van 2 op 3e mei een domper gezet op de feestvreugde bij Danny Maes en zijn vrouw Hilde Delange, die op 1 mei al 15 jaar de trouwe gezichten waren achter frituur St-Pieter langs de Brugsesteenweg in Kuurne.

“Het was even schrikken toen donderdagmorgen 3 mei plotseling werd aangebeld aan onze deur door de politie”, doet Danny zijn verhaal. “Toen ik de deur opende werd mij verteld dat er ‘s nachts was ingebroken in onze frituur.”

Dief laadt zijn gsm op tijdens inbraak in frituur in Kuurne

“Toen ik ter plaatse ging kijken merkte ik dat de dief twee kasseien had uitgebroken op de parking achter onze frituur om het zijraam van onze frituur in te slaan. Eénmaal daarmee klaar moet de dief via het gebroken raam van de deur zijn binnengekropen, wat levensgevaarlijk moet geweest zijn door de vele scherven die nog in deze deur staken. Vervolgens moet de dader over de toonbank zijn geklommen, waarna hij een ware ravage heeft nagelaten in het gedeelte waar wij onze klanten bedienen.”

Opmerkelijk is alvast dat de boef tijdens zijn inbraak eveneens de nodige tijd nam om zijn gsm toestel op te laden in de frituur.

Als buit nam de dader een som wisselgeld en ook de sleutel van de vuilniscontainer die net naast de frituur staat opgesteld mee. “Gezien het dubbel glas is, moet bij het breken van het glas een luide knal te horen zijn geweest”, gaat Danny verder. “Ik wil dan via deze weg ook vragen of mensen die die nacht aan onze frituur voorbij gekomen zijn iets verdachts hebben opgemerkt.”

Ondertussen werd de schade die werd aangericht door de dader aan de frituur al hersteld.

(BRU)

Frituur Sint Pieters bij Danny & Hildehttps://www.facebook.com/Frituur-Sint-Pieters-bij-Danny-Hilde-379749382391780/https://www.facebook.comFacebook1

Bedankt aan de bezoekers die vannacht ons 15 jarig bestaan zijn komen vieren in de frituur. Vraag volgende keer gewoon…

Geplaatst door Frituur Sint Pieters bij Danny & Hilde op donderdag 3 mei 2018

rich1.0https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=592566217776761&id=379749382391780552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier