Dief fietst op het gemak weg nadat hij kassa van tennisclub in Sint-Kruis meegrist

Redactie KW

Een dief heeft zaterdagnacht ingebroken in de buitenbar van tennisclub In ‘t Vrije in Sint-Kruis. Hij ging er aan de haal met het startgeld van de kassa. “Hij was zowaar gewoon met de fiets”, zegt uitbater Korneel Sergeant.

Korneel deed de onaangename ontdekking zondagmorgen. Hij wilde er zijn buitenbar openen en merkte dat de kassalade met daarin het startgeld verdwenen was. De camerabeelden toonden wat er gebeurd was. Een jongeman kwam met zijn fiets toe vanuit de Karel Van Manderstraat bij tennisclub In ‘t Vrije. Hij brak binnen in de buitenbar en nam de kassalade mee. Daarna sprong hij weer op zijn fiets en verdween hij in de nacht.

In de tennisclub werd afgelopen week een jeugdtoernooi en deze week een enkeltoernooi georganiseerd. Om alles veilig te kunnen laten verlopen installeerde uitbater Korneel daarom een buitenbar. “Sinds vorige week hangen er camera’s”, zegt hij. “En dat is echt een opluchting. Ik deelde de beelden van de dader op sociale media en kreeg al een eerste tip. Hopelijk kan hij gevat worden. Hij nam 300 euro mee en daar moet ik toch wel even voor werken.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier