Dief belandt in De Mandel na inbraakpoging in VTI van Roeselare

© Google Streetview
Philippe Verhaest

Dinsdagnacht probeerden drie dieven in te breken in het VTI van Roeselare. Ze moesten echter op de vlucht slaan voor de politie.

De inbraak vond plaats omstreeks 3.30 uur ‘s nachts. Drie dieven probeerden zich een toegang te forceren tot het VTI van Roeselare in de Leenstraat. De politie van de zone Riho werd echter tijdig getipt en kon de drie personen op heterdaad betrappen. Het gaat om een meerderjarige en twee minderjarigen. De twee minderjarigen zijn ondertussen naar een gesloten instelling in Everberg overgebracht.

Johan Decock, administratief directeur van de scholengroep Sint-Michiel: bevestigt de feiten. “Twee jongemannen zijn over het hek langs het fietspad aan de achterkant van de school gesprongen en raakten zo op het domein van het VTI”, klinkt het. “Een derde kompaan zat aan de Spiraalburg aan de Koning Albert I-laan in de auto te wachten. De inbrekers wisten goed wat ze wilden, want ze begaven zich meteen naar het A-blok, waar de boekhouding gevestigd is. Daar wilden ze de kluis openbreken, maar een inwonende priester werd gewekt door het lawaai en verwittigde de politie.”

Toen die aankwam, sloegen de twee meteen op de vlucht. “Ze kropen opnieuw over het hek achter de school, maar liepen niet richting hun derde handlanger. Ze kozen ervoor om naar het Klein Seminarie te rennen, waarvoor ze opnieuw over een hek moesten kruipen en ook De Mandel moesten dwarsen.

Een van beide inbrekers bleef in de rivier steken en werd daar door de politie ingerekend. “De andere kon nog ontvluchten.” De inbreker voor wie De Mandel een iets te moeilijke hindernis was, gaf meteen toe dat er nog een derde medeplichtige in het spel was, waarna die aan de Spiraalbrug werd ingerekend. De laatste inbreker werd iets later die nacht aan het station ingerekend, waar hij met kletsnatte kledij verscheen. “Voor de politie was het een uitgemaakte zaak dat hij de derde inbreker was.”

Johan Decock geeft nog mee dat de daders geen buit konden maken, maar ze wel een beschadigde toegangsdeur achterlieten. “Ik meen wel dat het trio over de nodige voorkennis beschikte, aangezien ze meteen op de kluis afgingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier