Ze konden op de festivals in 2018 met kleine hoeveelheden xtc, cannabis of cocaïne betrapt worden. Ze kregen op de festivals zelf het aanbod een boete te betalen, maar voerden achteraf de overschrijving niet uit. Daarom kregen ze een dagvaarding voor de correctionele rechtbank in de bus.

Een 29-jarige Ier kreeg als enige geen straf. Hij zakte persoonlijk voor het proces vanuit Dublin naar Kortrijk af. Twee weken na een festival verloor hij zijn job en kon hij de boete niet meer betalen. Aan de gerechts- en dagvaardingskosten van zo'n 100 euro ontsnapt echter niemand. Op de festivals gold telkens een nultolerantie voor drugs.

(LSi)

Ze konden op de festivals in 2018 met kleine hoeveelheden xtc, cannabis of cocaïne betrapt worden. Ze kregen op de festivals zelf het aanbod een boete te betalen, maar voerden achteraf de overschrijving niet uit. Daarom kregen ze een dagvaarding voor de correctionele rechtbank in de bus.Een 29-jarige Ier kreeg als enige geen straf. Hij zakte persoonlijk voor het proces vanuit Dublin naar Kortrijk af. Twee weken na een festival verloor hij zijn job en kon hij de boete niet meer betalen. Aan de gerechts- en dagvaardingskosten van zo'n 100 euro ontsnapt echter niemand. Op de festivals gold telkens een nultolerantie voor drugs.(LSi)