Dertigtal festivalgangers veroordeeld voor drugsbezit op West-Vlaamse festivals

Een dertigtal festivalgangers van de voorbije edities van de festivals Cirque Magique in Ledegem, Voltage in Zwevegem en Kamping Kitsch in Kortrijk zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor bezit van drugs. De straffen variëren van boetes van 120 tot 400 euro tot voorwaardelijke celstraffen van drie tot vier maanden. Eerder kregen ook bezoekers van Hype-O-Dream in Waregem gelijkaardige straffen.

© BELGA

Ze konden op de festivals in 2018 met kleine hoeveelheden xtc, cannabis of cocaïne betrapt worden. Ze kregen op de festivals zelf het aanbod een boete te betalen, maar voerden achteraf de overschrijving niet uit. Daarom kregen ze een dagvaarding voor de correctionele rechtbank in de bus.

Een 29-jarige Ier kreeg als enige geen straf. Hij zakte persoonlijk voor het proces vanuit Dublin naar Kortrijk af. Twee weken na een festival verloor hij zijn job en kon hij de boete niet meer betalen. Aan de gerechts- en dagvaardingskosten van zo’n 100 euro ontsnapt echter niemand. Op de festivals gold telkens een nultolerantie voor drugs.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.