Dertiger staat terecht voor spuwen naar apothekeres die geen methadon wou geven

Redactie KW

Een ex-drugsverslaafde man uit Ingelmunster riskeert 6 maanden effectieve celstraf en een boete van 400 euro omdat hij op 7 augustus in het gezicht van een apothekeres spuwde. “Dat spuwen was erover maar de apothekeres deed al langer moeilijk”, aldus de dertiger.

Al drie jaar ging N.C. naar zijn vertrouwde apotheek in de buurt om zijn methadon – een medicijn dat in de drugshulpverlening gebruikt wordt om drugsgebruikers te helpen ontwennen – op voorschrift te halen. Plots kwam er een kink in de kabel en kreeg hij de methadon niet meer mee.

“Ik vond een oplossing bij een apotheker in Roeselare maar wou toch nog eens mijn gedacht zeggen bij de apothekeres in Ingelmunster. Ze deed al langer moeilijk en vernederde me soms in het bijzijn van andere klanten. Ik wou geen ruzie maken. Ik spuwde inderdaad in haar gezicht en daar heb ik spijt van. Zoiets hoort niet. Ik aanvaard elke straf.”

Begeleiding?

De man werd in 2018 al veroordeeld tot een straf met probatievoorwaarden maar viel uit de lucht toen hij hoorde over een lopende begeleiding bij een justitie-assistente. “Ik zag of hoorde nooit een justitie-assistente. Hoe is dat nu mogelijk?”, vroeg N.C. zich af.

Aan spuwen in coronatijden wordt extra zwaar getild. Het slachtoffer vroeg geen schadevergoeding. Vonnis op 6 januari. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier