https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dertiger krijgt voorwaardelijke celstraf voor verkrachting echtgenote

De rechter doet uitspraak op 10 november. © Getty Images
Redactie KW

Een 31-jarige man uit Oostkamp heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor de verkrachting van zijn vrouw en herhaaldelijk partnergeweld. Het was zijn twaalfjarige zoon die de politie verwittigde.

“Help, papa is mama aan het verkrachten.” Met die woorden verwittigde een twaalfjarige jongen uit Zuienkerke in de nacht van 26 augustus vorig jaar de politie.

Toen die arriveerde was de moeder heel angstig en vertoonde ze blauwe plekken. Toch stelde ze dat het om een misverstand ging. Maar toen de politie haar apart nam, gaf ze toe dat haar man haar geslagen en verkracht had.

Contactverbod geschonden

Verder onderzoek wees uit dat M.T. geregeld klappen uitdeelde aan zijn vrouw. Volgens de buren was er twee à drie keer per week gekrijs te horen. “Er zijn dertien pagina’s met politie-interventies”, stelde de procureur.

M.T. werd na de feiten van 26 augustus aangehouden maar kwam opnieuw vrij onder voorwaarden. Die voorwaarden schond hij door opnieuw geweld te gebruiken en ook het contactverbod met zijn partner te schenden.

Alcoholprobleem

Tijdens zijn proces bekende M.T. de slagen, maar niet de verkrachting. “Het ging om seks met wederzijdse toestemming”, pleitte advocaat Joris Van Maele. “Na een ruzie over geld werd de zoon door de moeder aangezet om de politie te bellen. Die jongen heeft zelf geen verkrachting gezien.”

Maar de rechter hechtte maandag wel degelijk geloof aan de coherente en gedetailleerde verklaringen van de zoon. De moeder keerde later terug naar M.T. Ze kampen beiden met een alcoholprobleem. Een van de voorwaarden die M.T. kreeg opgelegd is een alcoholverbod. De twee kinderen van het koppel werden intussen onder toezicht van de jeugdrechter geplaatst. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.