Dertig maanden cel voor dealer die man neerstak met aardappelmesje

© iStock
Redactie KW

Een man is veroordeeld tot een effectieve celstraf van dertig maanden voor poging doodslag. Tijdens een uit de hand gelopen discussie met enkele drugsgebruikers, ging hij twee van hen te lijf met een schilmes. Een van de slachtoffers raakte levensgevaarlijk gewond.

De feiten dateren van oktober vorig jaar. De beklaagde, die de bijnaam ‘De Hollander’ heeft, begaf zich naar het appartement van een kennis in Waregem. Hij kwam er cocaïne afleveren en zou er ook samen met de andere aanwezigen gebruiken.

“Maar er ontstond een discussie”, aldus de procureur in de Kortrijkse strafrechtbank. “De beklaagde haalde uit met een aardappelmesje naar een eerste slachtoffer. Die raakte gewond aan de handen en de hals. Daarna richtte de beklaagde zich tot een andere aanwezige. Hij stak het mes in zijn hals met de woorden ‘Jij bent er ook bij betrokken’ en vluchtte weg. Ook de andere aanwezigen maakten zich snel uit de voeten. Het slachtoffer liep hevig bloedend naar de nachtwinkel aan de overkant van de straat om hulp te vragen.

Het duurde nog tot eind november vooraleer de beklaagde kon worden opgepakt. Niemand wilde hem bij naam noemen, maar op een tablet in de woning werd een telefoonnummer gevonden dat naar hem wees.

Volgens de advocaat van de beklaagde is hij onschuldig. Het slachtoffer zou psychotisch zijn en waanideeën hebben. “Er werd geen enkel bloedspoor aangetroffen in het appartement”, zo pleitte hij eerder. “Het slachtoffer beweert dat zijn hond alles had opgelikt. Dat is dan blijkbaar een bloedhond?”

Maar de Kortrijkse strafrechter achtte de beklaagde wel degelijk schuldig en veroordeelde hem tot een effectieve celstraf van dertig maanden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.