Encho E. en Denislav S. werden eind augustus 2018 onderschept door de politie. In hun voertuig werden onder andere een gereedschapstas met metalen plaatjes en een blanco magneetkaart ontdekt. Dankzij de camerabeelden en telefonie-onderzoek konden ze aan enkele feiten van skimming gelinkt worden. De dertigers probeerden op 18 augustus 2018 enkele keren tevergeefs hun slag te slaan in Brugge. De volgende dag slaagden de dertigers in Antwerpen wel in hun opzet. In totaal maakten ze 760 euro buit.

Beide beklaagden werden in het najaar opgepakt in hun thuisland en uiteindelijk uitgeleverd. Het openbaar ministerie merkte op dat ze heel bewust naar België afzakten om de feiten te plegen. Bovendien liep Denislav S. in Denemarken al meermaals voor gelijkaardige feiten tegen de lamp. De procureur vorderde voor beide Bulgaren 30 maanden effectieve celstraf.

De verdediging vroeg vooral om een mildere straf met uitstel. De advocaten haalden ook de lange voorhechtenis aan. "Mijn cliënt beseft nu dat het niet opbrengt van zulke feiten te plegen. Ze willen allebei gewoon terug naar huis", aldus meester Emilie Lingier, advocate van S.

De rechter veroordeelde Encho E. en Denislav S. uiteindelijk tot 30 maanden gevangenisstraf, waarvan respectievelijk tien en acht maanden met uitstel. Ze moeten ook een geldboete van 800 euro betalen.

(BELGA)