Dertig maanden cel gevorderd voor diefstal van sterkedrank bij Colruyt

Redactie KW

Drie Roemenen hebben zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor dertig diefstallen uit winkels van Colruyt en OKay. De beklaagden maakten op amper twee weken tijd sterkedrank ter waarde van ruim 14.000 euro buit. Het parket eiste effectieve gevangenisstraffen van 30 maanden.

Het voertuig van de beklaagden werd op 26 maart opgemerkt in de buurt van de Colruyt in Middelkerke. Toen de politie hen uiteindelijk in Loppem onderschepte, werden in het voertuig niet minder dan 69 flessen sterkedrank aangetroffen. Op amper een paar uur tijd hadden ze die dag hun slag geslagen in Koksijde, Nieuwpoort en in twee winkels in Middelkerke.

Dankzij verder onderzoek konden de Roemenen gelinkt worden aan dertig gelijkaardige winkeldiefstallen. George L. (30), Alin-Marian M. (37) en Mihai M. (33) hadden er blijkbaar een heuse Ronde van België van twee weken opzitten. Ze maakten onder andere in Sint-Niklaas, Leuven en Tongeren whisky en champagne buit. Ook Wallonië lieten ze niet links liggen, met bijvoorbeeld diefstallen in Andenne, Amay en Rixensart.

De advocaat van Mihai M. pleitte dat niet alle feiten zomaar aan de beklaagden gelinkt konden worden. Ook voor bendevorming vroeg meester Stijn Leliaert de vrijspraak. Alle beklaagden hopen op een straf met uitstel. “Ik zal zoiets nooit meer doen, ik heb mijn les geleerd”, zei George L. in zijn laatste woord.

De rechter doet uitspraak op 3 oktober.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier