Dertig maanden cel gevorderd voor afpersing en winkeldiefstallen

Redactie KW

Een 31-jarige Pool heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een poging tot afpersing en vijf winkeldiefstallen. Adrian M. zou in Middelkerke een man bedreigd hebben met een mes. Het openbaar ministerie vorderde bij verstek een effectieve celstraf van 30 maanden.

Op 15 juli 2018 eiste de beklaagde onder bedreiging van een mes het geld van zijn slachtoffer. De man kon echter de benen nemen toen enkele toevallige voorbijgangers de dader stoorden. Nadat het slachtoffer naar de politie was gestapt, werd hij nogmaals bedreigd door Adrian M.

Tijdens het onderzoek ontkende de Pool zijn betrokkenheid. Hij verklaarde aan de politie zelfs dat hij het slachtoffer wel in elkaar zou geklopt hebben, in plaats van hem met een mes te overvallen.

M. moest zich ook verantwoorden voor vier winkeldiefstallen in Middelkerke en eentje in Aarlen. Tussen 11 juni 2017 en 1 mei 2019 had hij het telkens vooral gemunt op flessen porto en tabak. Om het statiegeld te incasseren, ging hij ook eens aan de haal met plastic groentenbakken.

De rechter doet op 23 januari uitspraak.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier