Dertig maanden cel en 16.000 euro boete voor speedhandel

(iStock)
Redactie KW

Een 31-jarige man uit Lendelede die ondanks een celstraf van 40 maanden voor handel in speed toch opnieuw het spul verkocht, is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 30 maanden en een boete van 16.000 euro.

In januari 2018 kreeg Marvin K. 40 maanden celstraf, omdat hij samen met een kompaan gedurende drie maanden wekelijks minstens 1 kilogram speed verkocht. Goed voor een winst van 64.000 euro. Ze liepen tegen de lamp, maar na hun vrijlating startten ze hun handeltje gewoon weer op. Ze trokken samen naar Nederland, waar ze minstens 300 gram speed inkochten.

Desondanks toonde de rechter toen nog genade voor Marvin K., die toen nog in Roeselare woonde. De helft van de celstraf zou voorwaardelijk blijven als hij zich aan enkele voorwaarden hield. Het maakte weinig indruk, want op 10 mei 2019 vonden speurders bij een huiszoeking bij Marvin K. opnieuw ruim 1.700 gram speed en een notitieboekje waarin leveringen werden bijgehouden.

Volgens de openbare aanklager reed K. acht keer naar Nederland om zich met 1 kilogram amfetamines te bevoorraden, zelf hield hij het op 3 keer. Op het beklaagdenbankje zaten nog drie anderen die meehielpen bij de drugshandel of K. een paar keer naar Nederland voerden. Zij daagden niet op voor het proces en kregen lichtere straffen van 7 tot 12 maanden.

Net op de dag van zijn arrestatie zou K. naar Nederland afzakken om een behandeling in een ontwenningskliniek te starten. “Maar uit het telefonie-onderzoek bleek hij anderen te polsen om zijn handel eventjes over te nemen“, ontdekte rechter Scherrens. Het zette haar niet aan om mild te oordelen.

Opmerkelijk: omdat hij op de dag van zijn arrestatie zijn portie speed niet had gekregen, viel K. bij zijn eerste twee verhoren bij de politie in slaap.

(LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier