Dertien verdachten blijven in de cel voor grootschalige metaaldiefstallen

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van dertien verdachten met een maand verlengd in een onderzoek naar een Roemeense dievenbende. De bende komt volgens de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen in aanmerking voor een hele reeks metaaldiefstallen.

Naar aanleiding van meerdere feiten in Brugge werd in juni 2018 een gerechtelijk onderzoek gestart. In de nacht van 28 februari op 1 maart kwam de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen uiteindelijk tussenbeide. Tijdens de geplande actie kon de politie in totaal dertien Roemenen inrekenen, ongeveer de helft van het totale aantal verdachten.

Eén verdachte legde zich die donderdagavond niet zomaar neer bij zijn arrestatie. Hij probeerde nog te vluchten, maar verloor de controle over zijn stuur. Daardoor belandde hij met zijn voertuig in de vitrine van een kledingzaak in het Antwerpse Merksem, maar de man liep geen ernstige verwondingen op.

Volgens het parket gaat het om een rondtrekkende dadergroep die in wisselende samenstellingen op grote schaal metaaldiefstallen pleegde. De bende sloeg meestal haar slag door in te breken op bedrijventerreinen of rangeerstations. Alle bendeleden zouden van Roemeense origine zijn en verbleven voornamelijk in het Brusselse.

(BELGA)