Dertien en vijftien jaar cel voor zware grenscriminelen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft twee Franse criminelen die betrokken waren bij 57 inbraken en ramkraken in Zuid-West-Vlaanderen veroordeeld tot dertien en vijftien jaar cel. Dat is een strafverzwaring, want de twee waren eerder veroordeeld tot twaalf jaar.

Mohamed K. (27) en Abdelkader K. (29) uit Roubaix maakten deel uit van een vierkoppige bende die betrokken was bij 57 feiten van homejackings, inbraken en ramkraken in Zuid-West-Vlaanderen tussen 2012 en 2014. Een van de vier bekende toen hij werd opgepakt en kreeg zes jaar cel, een tweede persoon werd veroordeeld tot drie jaar cel.

Mohamed K. en Abdelkader K. kregen elk twaalf jaar cel, maar gingen in beroep. Ze ontkenden grotendeels hun betrokkenheid. Ze wilden dat onder meer de spijtoptant kwam getuigen voor het hof in Gent, maar dat werd afgewezen. Het hof oordeelde dat er geen redenen waren om getuigen op te roepen en er voldoende andere elementen in het dossier zitten die de twee wel schuldig achten. In de bestraffing maakte het hof wel een onderscheid tussen de twee omdat ze Abdelkader K. zien als de leider van de bende: Abdelkader K. kreeg daarom vijftien jaar cel, Mohamed K. dertien jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier