Derde inbraak in één zomer bij de Statievissers in Kortemark

Tijdens het jaarlijkse kampioenschap van de Statievissers waren er nog veel lachende gezichten. Na de drie inbraken van deze zomer is er heel wat minder vreugde. © foto Coghe
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

De kantine van de Statievissers, gelegen aan de Statieput in Kortemark, kreeg alwéér inbrekers over de vloer. Veel valt er volgens voorzitter Geoffrey Coghe nochtans niet te stelen.

Al voor de derde keer deze zomer was er ongewenst bezoek in de kantine van de Statievissers. “Het was onze secretaris die het vanmorgen omstreeks 7 uur opmerkte”, vertelt voorzitter Geoffrey Coghe. “Hij ging daar om bordjes te plaatsen, omdat er vanmiddag een hengelwedstrijd plaatsvindt. Toen zag hij dat de deur openstond, het slot geforceerd was en alles overhoop stond binnen. Eigenlijk ben ik al blij dat het geen vandalen waren die alles kort en klein sloegen, zoals een tijdje geleden in het station. Dan zou het kostenplaatje nog veel hoger geweest zijn.”

Muziekinstallatie gestolen

“Bij de eerste inbraken was enkel het slot geforceerd, maar geraakten ze uiteindelijk niet binnen”, weet de voorzitter nog. “Nu was dat wel het geval, maar heel veel is er niet gestolen. Een muziekinstallatie met mengpaneel en boxen en een bluetoothspeaker, dat lijkt voorlopig alles. Veel valt er dan ook niet te stelen. Waardevolle spullen of geld leggen we er niet meer en met een waterkoker van vijf jaar oud of printer van vijftien jaar oud zijn ze niet veel, hé. Als ze die spullen verkopen, zullen ze er niet veel centen voor vangen, maar wij moeten nu wel nieuwe spullen aanschaffen. Een rijke club zijn we helemaal niet, dus dit is toch wel een streep door de rekening. Nu zullen we ook nog camerabewaking plaatsen om die pipo’s buiten te houden… Triestig dat zoiets nodig is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.