‘Den Hollander’ ontkent steekpartij op appartement maar verblijft wel al vier maanden in cel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 39-jarige man van Nederlandse origine ontkent dat hij iets te maken heeft met een steekpartij op een appartement in de Stationsstraat in Waregem of drugshandel. Hij moest er zich wel voor de correctionele rechtbank van Kortrijk voor verantwoorden. Op 16 oktober 2019 raakte bij de steekpartij een vijftiger levensgevaarlijk gewond. Pas iets meer dan één maand later kon Samir K. alias ‘Den Hollander’ opgepakt en aangehouden worden.

Het steekincident gebeurde rond 22 uur ‘s avonds op het appartement van Luc B., waar nog vier anderen cocaïne samen gebruikten. Plots ontstond er volgens de openbare aanklager een discussie, waarbij Samir K. naar een aardappelmesje greep en Luc B. in de hals stak. Met het aardappelmesje hadden ze even voordien hun cocaïne versneden. Het bloed spoot in het rond omdat er een slagader was geraakt. Dankzij de hulp van de uitbater van een vlakbij gelegen nachtwinkel kon het bloeden gestelpt worden en de hulpdiensten gebeld worden. Luc B. herstelde uiteindelijk wonderwel.

Geen DNA-onderzoek

Bij aankomst van de politie bleek er niemand meer in het appartement aanwezig. Het onderzoek kon aantonen dat er vijf personen aanwezig waren. Zij wezen naar Samir K. als dader. Die kon pas een maand later – op 20 november – bij zijn broer in Harelbeke opgepakt worden. Sindsdien verblijft hij in de cel op verdenking van poging doodslag en verhandelen van cocaïne.

Zijn advocaat vroeg in zijn plaats de vrijspraak. Door de coronamaatregelen werd Samir K. niet vanuit de gevangenis naar het gerechtsgebouw in Kortrijk overgebracht. “Hij was die avond op dat appartement, dat dienst deed als drugshol”, pleitte advocaat Bart Debels. “Maar hij verliet het nog voor er iets was gebeurd. Er is geen onderzoek gedaan naar vingerafdrukken op het mesje, geen DNA-onderzoek. De enige bewijselementen zijn onbetrouwbare verklaringen van andere drugsgebruikers. Het slachtoffer zelf staat bovendien onder voorlopig bewind, onder meer omdat hij waanideeën heeft.”

De openbare aanklager vond het wél voldoende bewezen dat Samir K. verantwoordelijk was voor de steekpartij en vroeg een celstraf van 2,5 jaar. Vonnis op 7 april.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier