Dealer uit Oostende opnieuw in de cel door getuigenis nieuwe vriendin

Redactie KW

In maart werd hij veroordeeld voor zijn rol in de fatale overdosis van zijn vriendin, maar ondertussen zit Oostendenaar John G. (51) alweer in de cel. Hij wordt ervan verdacht heroïne op aanzienlijke schaal te dealen. Het was zijn nieuwe vriendin die hem aan de galg praatte.

Een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar. Dat kreeg John G. vijf maanden geleden van een Brugse rechter omdat hij betrokken was bij de fatale overdosis van zijn toenmalige vriendin T.A. (30). Zij stierf aan een overdosis heroïne in zijn appartement in de Adolf Buylstraat, maar John G. verwittigde pas een dag later de hulpdiensten. Ondertussen had hij wel zijn volledige appartement opgeruimd.

De man zat enkele maanden in voorhechtenis, maar mocht de gevangenis verlaten nadat hij een voorwaardelijke straf had gekregen. Maar van die voorwaarden trok hij zich dus maar weinig aan. Volgens zijn nieuwe vriendin en de speurders is hij namelijk alweer een tijdje aan het dealen. Net zoals vroeger haalt hij de heroïne in Nederland. De man kampt zelf ook met een drugsprobleem.

Hij werd aangehouden en verscheen vrijdag voor de Brugse raadkamer. Die besliste om hem een maand langer in de cel te houden.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier