De laatste woorden van André Gyselbrecht: “Ik heb veel goed te maken”

Op het proces van de Kasteelmoord hebben de vier verdachten het laatste woord gekregen. Dit is de letterlijke weerslag daarvan.

“Ik zou die beslissing nooit meer nemen”, zei André Gyselbrecht. © BELGA

André Gyselbrecht: “Door de ongerustheid en de bezorgdheid en de bekommernis heb ik toen een verschrikkelijke beslissing genomen. Ik zou ze nooit meer nemen. Ik besef de onherroepelijke gevolgen en ook het feit dat ik de oorzaak ben van veel verdriet. Ik heb veel goed te maken. Ik hoop dat u aan mij de kans geeft dit te doen.”

Pierre Serry: “Ik zou eerst en vooral mijn spijt willen betuigen ten opzichte van de familie Saelens. Maar ik zou nog willen verduidelijken dat ik Ronnie Van Bommel niet naar Nederland heb gebracht. Ik ben onder die mast gecapteerd omdat ik een binnenweg nam in de richting van Nederland.”

Ik snap niet wat mijn motief zou moeten zijn geweest – Evert de Clercq

Evert de Clercq: “Er is de afgelopen maanden veel gezegd, maar weinig over mij. Niet te verbazen, ik ben onschuldig, er valt niet veel te zeggen. Deze zaak achtervolgt me nu al jaren en ik snap dat niet. Ik snap niet wat mijn motief zou moeten zijn geweest. Voor het geld hoef ik het niet t e doen, ik heb mooie bedrijven. Ik ben al 25 jaar ondernemer en geen eendagsvlieg of struikrover. Ik en mijn vriendin hadden het zeer goed. Pierre Serry en Van Bommel kenden mekaar en hadden mij niet nodig. Ze kwamen geregeld samen in IJzendijke, contacten waar ik niets van af wist. Larmit en zijn oom hebben mij in 2005 beschoten, het verbaast mij dan ook dat hij beweert dat hij me niet kent. Het verbaast me ook dat hij beweert dat ik hem 10.000 euro zou gegeven hebben. Moest hij gekomen zijn, zou hij wel iets gekregen hebben maar geen geld. Nadat ik de eerste gearresteerd en weer vrijgelaten werd, was ik er gerust in. Maar alles veranderde met de verklaring van Roy Larmit. Mijn toenmalige advocaat zei toen dat alles om geld ging. Het klonk logisch. Waarom zou Larmit over mij liegen? Ik zou het antwoord graag eens horen. Door hem zit ik hier, terwijl ik onschuldig ben. Drie jaar. Ik heb met die zaak niets te maken. Ik ken de dokter en Serry niet, ik had nooit van Stijn Saelens gehoord.”

Roy Larmit: “Ik heb geschreven in een brief wat ik wou zeggen en ik laat het woord over aan mijn advocaten. Ik heb niets meer toe te voegen.”

Gelet op de omvang van het dossier zal de rechtbank voldoende tijd nemen. De uitspraak wordt gesteld op woensdag 18 april om 14 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.