De ‘Daltons van Gistel’ staan terecht voor straatoverval

Redactie KW

Vier broers uit Gistel moeten zich voor de Brugse strafrechter verantwoorden voor een straatoverval op drie jongeren in Oostende.

De verdachten liepen eerder al tegen de lamp voor gelijkaardige feiten en staan daarom bekend als de ‘Daltons van Gistel’. De zaak wordt op 16 februari gepleit.

Na een verjaardagsfeestje keerde Michael Heughebaert (24) op 27 september 2014 samen met twee vrienden vanuit het centrum van Oostende te voet terug naar huis. De slachtoffers werden aangevallen door drie overvallers. Ze kregen enkele klappen en moesten hun geld en gsm’s afgeven. “Ik had enkel een bloedneus, maar één van mijn vrienden was even buiten bewustzijn. Het was een rare situatie. Zo mocht ik van de daders nog mijn simkaart uithalen voordat ik mijn gsm gaf“, aldus Heughebaert.

De moeder van de verdachten blijft haar zonen alleszins steunen

Het is niet duidelijk welke drie broers precies bij de gewelddadige diefstal betrokken waren. Op de zitting herkende de burgerlijke partij Maarten J. (19) als één van de overvallers. De moeder van de verdachten blijft haar zonen alleszins steunen. Na de zitting haalde de vrouw zelfs onmiddellijk geld af om de schadevergoeding van 65 euro direct te kunnen betalen.

De “Daltons van Gistel” kregen hun bijnaam door een reeks afpersingen en inbraken. Vooral Kevin J. (21) heeft heel wat feiten op zijn kerfstok. In augustus 2013 werd hij door de Brugse strafrechter nog tot 31 maanden effectieve celstraf veroordeeld. Seppe J. (23) kreeg acht maanden effectief voor zijn aandeel in die zaak.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier