Basisschool De Fonkel diende dinsdag meteen een klacht in bij de politie, die extra patrouilles voorzag en de ouders vroeg om extra waakzaam te zijn. "Gisterenavond na school is er een poging geweest om een meisje van onze school in een wagen te trekken. Het meisje is ongedeerd en krijgt de nodige begeleiding", liet Marjolijn Roets, directrice van basisschool De Fonkel, dinsdag aan de ouders van de leerlingen weten. Het voorval zou plaatsgevonden hebben in de Steenstraat. Het 9-jarige meisje kon wegrennen richting school.

Politie: "Geen reden tot paniek"

"Ik kan de aangifte bevestigen, maar ons onderzoek is nog volop bezig", zei Lien Vermeersch van Politiezone Het Houtsche dinsdagmiddag. "Het ging om een minderjarig meisje uit de lagere school. We zorgen vandaag alvast voor extra patrouilles, signaleerden de scholen in de buurt en vragen voor extra waakzaamheid. Ik wil echter vooral benadrukken dat er op dit moment geen reden tot paniek is."

Woensdagmorgen liet Ann Stael, algemeen directeur van de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert (waartoe basisschool De Fonkel uit Aartrijke behoort), weten dat de hele zaak op een misverstand berust. Dat werd haar door de politie meegedeeld. "Observatie van de politie heeft inderdaad uitgewezen dat het om een misverstand gaat", bevestigt schooldirectrice Marjolijn Roets. "Het betreft een man die dagelijks op die plaats uitstapt bij het carpoolen, waarvan het meisje is geschrokken. We zijn de politie dankbaar voor hun onderzoekswerk. Verdere ongerustheid is dus niet nodig. Mochten kinderen nog met vragen zitten, dan kunnen ze terecht bij hun juf of meester."

Basisschool De Fonkel diende dinsdag meteen een klacht in bij de politie, die extra patrouilles voorzag en de ouders vroeg om extra waakzaam te zijn. "Gisterenavond na school is er een poging geweest om een meisje van onze school in een wagen te trekken. Het meisje is ongedeerd en krijgt de nodige begeleiding", liet Marjolijn Roets, directrice van basisschool De Fonkel, dinsdag aan de ouders van de leerlingen weten. Het voorval zou plaatsgevonden hebben in de Steenstraat. Het 9-jarige meisje kon wegrennen richting school. "Ik kan de aangifte bevestigen, maar ons onderzoek is nog volop bezig", zei Lien Vermeersch van Politiezone Het Houtsche dinsdagmiddag. "Het ging om een minderjarig meisje uit de lagere school. We zorgen vandaag alvast voor extra patrouilles, signaleerden de scholen in de buurt en vragen voor extra waakzaamheid. Ik wil echter vooral benadrukken dat er op dit moment geen reden tot paniek is."Woensdagmorgen liet Ann Stael, algemeen directeur van de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert (waartoe basisschool De Fonkel uit Aartrijke behoort), weten dat de hele zaak op een misverstand berust. Dat werd haar door de politie meegedeeld. "Observatie van de politie heeft inderdaad uitgewezen dat het om een misverstand gaat", bevestigt schooldirectrice Marjolijn Roets. "Het betreft een man die dagelijks op die plaats uitstapt bij het carpoolen, waarvan het meisje is geschrokken. We zijn de politie dankbaar voor hun onderzoekswerk. Verdere ongerustheid is dus niet nodig. Mochten kinderen nog met vragen zitten, dan kunnen ze terecht bij hun juf of meester."