Op 5 november 2017 raakte het slachtoffer in café Yssi's in Knokke slaags met de toenmalige vriendin van de beklaagde. Buiten kwam N.D. zich met het conflict bemoeien. Hij duwde de vrouw in de rug en gaf toen ze zich omdraaide een klap in haar gezicht.

Het op het eerste gezicht banale incident had grote gevolgen voor het slachtoffer. Twee dagen later onderging ze al een oogoperatie aan het hoornvlies. Uiteindelijk bleek de vrouw zelfs een kunstlens nodig te hebben. Het slachtoffer was een maand werkonbekwaam en zal volgens haar advocaat blijvend hinder ondervinden van het oogletsel.

De burgerlijke partij kreeg een voorlopige schadevergoeding van een euro toegewezen. Een gerechtsdeskundige zal moeten onderzoeken hoe groot de schade precies is.

De verdediging benadrukte dat de verwondingen niet noodzakelijk veroorzaakt werden door de klap met de vlakke hand. Voordien zou er al met glazen gegooid zijn en hadden de vrouwen in elkaars aangezicht gekrabd. "Er is ook sprake van bloed, dat kan toch onmogelijk allemaal van die ene tik tegen de zijkant van het hoofd zijn?", aldus meester Stijn Leliaert. De advocaat vroeg met succes opschorting van straf voor zijn cliënt.

(BELGA)

Op 5 november 2017 raakte het slachtoffer in café Yssi's in Knokke slaags met de toenmalige vriendin van de beklaagde. Buiten kwam N.D. zich met het conflict bemoeien. Hij duwde de vrouw in de rug en gaf toen ze zich omdraaide een klap in haar gezicht. Het op het eerste gezicht banale incident had grote gevolgen voor het slachtoffer. Twee dagen later onderging ze al een oogoperatie aan het hoornvlies. Uiteindelijk bleek de vrouw zelfs een kunstlens nodig te hebben. Het slachtoffer was een maand werkonbekwaam en zal volgens haar advocaat blijvend hinder ondervinden van het oogletsel. De burgerlijke partij kreeg een voorlopige schadevergoeding van een euro toegewezen. Een gerechtsdeskundige zal moeten onderzoeken hoe groot de schade precies is.De verdediging benadrukte dat de verwondingen niet noodzakelijk veroorzaakt werden door de klap met de vlakke hand. Voordien zou er al met glazen gegooid zijn en hadden de vrouwen in elkaars aangezicht gekrabd. "Er is ook sprake van bloed, dat kan toch onmogelijk allemaal van die ene tik tegen de zijkant van het hoofd zijn?", aldus meester Stijn Leliaert. De advocaat vroeg met succes opschorting van straf voor zijn cliënt.(BELGA)