Dammenaar krijgt opschorting voor banale klap die ernstig oogletsel veroorzaakte

Een 27-jarige man uit Damme heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen. N.D. sloeg een vrouw in het gezicht, waardoor het slachtoffer ernstig gewond raakte aan haar oog. Het openbaar ministerie had een werkstraf van 100 uur gevorderd.

© iStock

Op 5 november 2017 raakte het slachtoffer in café Yssi’s in Knokke slaags met de toenmalige vriendin van de beklaagde. Buiten kwam N.D. zich met het conflict bemoeien. Hij duwde de vrouw in de rug en gaf toen ze zich omdraaide een klap in haar gezicht.

Het op het eerste gezicht banale incident had grote gevolgen voor het slachtoffer. Twee dagen later onderging ze al een oogoperatie aan het hoornvlies. Uiteindelijk bleek de vrouw zelfs een kunstlens nodig te hebben. Het slachtoffer was een maand werkonbekwaam en zal volgens haar advocaat blijvend hinder ondervinden van het oogletsel.

De burgerlijke partij kreeg een voorlopige schadevergoeding van een euro toegewezen. Een gerechtsdeskundige zal moeten onderzoeken hoe groot de schade precies is.

De verdediging benadrukte dat de verwondingen niet noodzakelijk veroorzaakt werden door de klap met de vlakke hand. Voordien zou er al met glazen gegooid zijn en hadden de vrouwen in elkaars aangezicht gekrabd. “Er is ook sprake van bloed, dat kan toch onmogelijk allemaal van die ene tik tegen de zijkant van het hoofd zijn?”, aldus meester Stijn Leliaert. De advocaat vroeg met succes opschorting van straf voor zijn cliënt.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.