Damme krijgt BuurtInformatieNetwerk: “Criminaliteit stopt niet aan de grens”

Redactie KW

In Damme komt er op het einde van deze maand een BuurtInformatieNetwerk of BIN voor alle inwoners. “Er was vraag bij de inwonvers naar een overkoepelend informatienetwerk”, zegt burgemeester Coens.

Tot dit netwerk kunnen alle inwoners toetreden van Damme, Hoeke, Lapscheure, Den Hoorn, Moerkerke, Oostkerke, Vivenkapelle en Sijsele. Het betreft dus een uitbreiding van het huidig bestaande netwerk in Sijsele.

“Criminaliteit stopt niet aan de grens van Sijsele en er was vraag bij de inwoners naar een overkoepelend netwerk”, zegt burgemeester Joachim Coens (CD&V). “Samen met de lokale politie is dan uiteindelijk het initiatief genomen om het BIN Sijsele uit te breiden. Zo zijn we opnieuw pionier met een netwerk voor het hele grondgebied van onze stad.”

BIN Stad Damme is dus een samenwerking tussen de lokale politie en de Damse inwoners én wordt ondersteund door het Damse stadsbestuur. Het politieteam en de BIN-leden, de burgers dus, wisselen in het BIN wederzijds informatie uit. Inwoners signaleren verdachte handelingen, maar ook de lokale politie informeert over inbraken, diefstallen, vermiste personen en verdacht gedrag. Er worden ook preventieve boodschappen verspreid. De politie maakt gebruik van het BE-Alert systeem om de informatie over het netwerk te verspreiden.

Overigens is de politie ook nog op zoek naar een of meerdere BIN-coaches. Deze vrijwilligers moeten het eerste aanspreekpunt zijn voor de leden en ook de ambassadeurs van het netwerk.

(PDV)

Voor meer informatie hiervoor kan je een kijkje nemen op www.lokalepolitie.be/5446 Op maandag 19 maart is er om 19 uur in de theaterzaal van Rustune in Sijsele (Stationsstraat 13) een informatieavond voor alle Dammenaars over het BIN. Wie zich nu reeds lid wil maken van het BIN Stad Damme kan contact opnemen met het preventieteam van de lokale politie via PZ.DKH.HHOO@police.belgium.eu of 050 619 654

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.