https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dader vrijgesproken voor elleboogstoot aan chef die smaak- en reukzin verloor

© Getty Images
Redactie KW

Een man uit Overijse is in de Brugse strafrechtbank vrijgesproken voor opzettelijke slagen en verwondingen aan de chef-kok van een gerenommeerd restaurant in Knokke. Volgens de rechter is het niet bewezen dat de elleboogstoot die hij gaf opzettelijk was. Het slachtoffer beweert sinds de feiten zijn smaak- en reukzin kwijt te zijn.

In de nacht van 8 op 9 oktober 2017 stapte de 40-jarige G.O. uit Overijse samen met een kennis het bewuste restaurant binnen om nog iets te drinken. Maar de service was al afgelopen en de chef maakte duidelijk dat ze niets meer konden drinken. G.O stapte daarop zelf naar de bar en nam een wijnglas. Toen de chef hem buiten wou werken, kreeg hij een elleboogstoot op de neus. Volgens de advocaat van G.O. was dit niet met opzet en handelde hij uit wettige zelfverdediging. “Mijn cliënt was van plan om te vertrekken maar dat ging blijkbaar niet snel genoeg. Hij werd door de chef-kok bij de arm gegrepen waarop hij zich probeerde los te rukken. Vervolgens sprong de vriendin van de chef nog eens op zijn rug. In dat geharrewar is zijn elleboog tegen de neus van de chef-kok terechtgekomen”, aldus advocaat Luc Arnou.

De strafrechter volgde dinsdag de redenering van meester Arnou en sprak G.O. vrij. “Dat de beklaagde een slag gaf op de neus van het slachtoffer staat vast, maar dat dit met opzet gebeurde is niet bewezen”, stelde de rechter. De chef-kok beweert dat hij sinds de feiten zijn reuk- en smaakzin kwijt is en eiste als burgerlijke partij een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro. “Dit is een catastrofe voor mijn cliënt”, stelde zijn advocaat Guy Demeestere tijdens het proces. “Eten voorproeven lukt niet meer zonder hulp. Naast kok is hij ook wijnspecialist. Om wijn te serveren en aan te kopen moet hij nu ook een beroep doen op personeel.” Door de vrijspraak werd de schadevordering evenwel afgewezen.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.