Dader van steekpartij in Oostende gevat

Redactie KW

De voortvluchtige dader van de steekpartij in de Hertstraat, vlakbij de zeedijk in Oostende, is gevat. De politie kon ‘s anderendaags aan zijn appartement in Anderlecht oppakken. Hij zal voor de onderzoeksrechter geleid worden.

De steekpartij vond maandagavond rond 20.45 uur plaats ter hoogte van Upstairs Hotel in Oostende. Het kwam daar tot een discussie tussen de bestuurder van een grijze Audi – een 37-jarige man van Pakistaanse afkomst uit Blankenberge – en een andere Pakistaanse man. Het kwam tot een schermutseling waarbij geroepen en geduwd werd.

Maar één van hen haalde een mes boven en stak zijn rivaal neer. De man uit Blankenberge, die verschillende strandwinkels in Oostende uitbaat, zeeg neer. Heel wat omstanders zagen het gebeuren en verwittigden de hulpdiensten. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Een dag later was het levensgevaar weliswaar geweken.

De dader kon na de steekpartij wegvluchten en bleef een tijdje onvindbaar voor de politie. Uiteindelijk werd hij dinsdagnacht toch bij de kraag gevat. De 26-jarige Pakistaan – die pas in maart vanuit Engeland naar Anderlecht was verhuisd – kwam toen bij zijn appartement toe. Hij werd hier al door de politie verhoord en zal vandaag voor de onderzoeksrechter geleid worden.

De jongeman verklaarde dat hij door het slachtoffer uitgebuit werd. “Zijn vader heeft een fabriek in Engeland. Sinds kort ging hij in zee met de man uit Blankenberge. En om zijn shops in België te runnen verhuisde de zoon naar Blankenberge”, zegt zijn advocaat Patrick Bernard Martens. “Maar die vennoot buitte de jongeman – die een universitair diploma heeft – uit. Hij nam ook zijn gsm af zodat hij zijn vader niet kon inlichten over wat er in België aan het gebeuren was. En daar ging die discussie maandagavond over. Toen het slachtoffer een matrak bovenhaalde, voelde mijn cliënt zich bedreigd. Hij nam dat mes en heeft gestoken.”

De jongeman zal vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen op verdenking van poging tot doodslag. Als hij wordt aangehouden zal hij binnenkort voor de Brugse raadkamer moeten komen. “Het is helemaal nooit zijn bedoeling geweest om die man neer te steken. Hij voelde zich op dat moment gewoon bedreigd”, aldus zijn advocaat.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier