De steekpartij vond plaats in de nacht van 24 op 25 juli, aan de parking van CC De Steiger. Twee personen kregen het, om een toen nog onbekende reden, aan de stok met elkaar. De woordenwisseling draaide uit op een handgemeen, waarbij 1 van de 2 mannen een fles nam en het slachtoffer aanviel. Met steekwonden in zowel de borststreek als in de hals, kon het slachtoffer zelf nog naar het AZ wandelen, waar hij meteen naar het operatiekwartier werd gebracht. De dader verdween met de noorderzon.

De vlucht van de onbekende kwam deze week tot een einde, horen we bij monde van parketwoordvoerder Tom Janssens. "Na intensief speurwerk zijn we de dader op het spoor gekomen en hebben we hem kunnen oppakken. Het betreft hier de 34-jarige Luzayamo Z., een persoon met Zaïrese roots die in Wevelgem woonachtig is. De verdachte en het slachtoffer, Mutombo A., kenden elkaar en aan de basis van het incident zou niets meer dan een dronkemansruzie hebben gelegen. De verdachte ging al over tot verklaringen en betuigt ook veel spijt."

Luzayamo Z. verscheen deze morgen voor de raadkamer, die meteen ook de aanhouding heeft bevestigd en verlengd. Het slachtoffer verblijft nog steeds in het ziekenhuis maar verkeert niet langer nog in levensgevaar.

De steekpartij vond plaats in de nacht van 24 op 25 juli, aan de parking van CC De Steiger. Twee personen kregen het, om een toen nog onbekende reden, aan de stok met elkaar. De woordenwisseling draaide uit op een handgemeen, waarbij 1 van de 2 mannen een fles nam en het slachtoffer aanviel. Met steekwonden in zowel de borststreek als in de hals, kon het slachtoffer zelf nog naar het AZ wandelen, waar hij meteen naar het operatiekwartier werd gebracht. De dader verdween met de noorderzon.De vlucht van de onbekende kwam deze week tot een einde, horen we bij monde van parketwoordvoerder Tom Janssens. "Na intensief speurwerk zijn we de dader op het spoor gekomen en hebben we hem kunnen oppakken. Het betreft hier de 34-jarige Luzayamo Z., een persoon met Zaïrese roots die in Wevelgem woonachtig is. De verdachte en het slachtoffer, Mutombo A., kenden elkaar en aan de basis van het incident zou niets meer dan een dronkemansruzie hebben gelegen. De verdachte ging al over tot verklaringen en betuigt ook veel spijt."Luzayamo Z. verscheen deze morgen voor de raadkamer, die meteen ook de aanhouding heeft bevestigd en verlengd. Het slachtoffer verblijft nog steeds in het ziekenhuis maar verkeert niet langer nog in levensgevaar.