Dader partnergeweld in Wervik geeft zich bij politie aan

Redactie KW

De man, die in Wervik zijn vriendin met slagen en messteken toetakelde en een tijdje voortvluchtig was, gaf zich bij de politie aan.

Het zat er niet voor het eerst bovenarms op tussen de 27-jarige Wervikaan en zijn vriendin in de Komenstraat, rechterover het warenhuis Aldi. Dit keer ging de man wel heel driest tekeer. De jonge vrouw incasseerde rake klappen en raakte gewond aan de arm en de hand door steken met een mes.

Garagehouder

Het slachtoffer zag de kans te ontkomen. Ze verkeerde in shock en kon schuilen bij de overbuur, garagehouder Hendrik Debackere en zijn dochter, de bekende rallypilote Melissa. De dader zette met zijn geroep en getier nog even de buurt op stelten. Voorts bedreigde hij de overbuur. Daarna vluchtte hij weg. De politie probeerde hem op te sporen, tevergeefs.

Opgesloten in cel

De feiten speelden zich maandag af. De dader kreeg wroeging en bood zich de volgende dag vrijwillig bij de politie aan. De agressieveling zit opgesloten in de gevangenis van Ieper wegens slagen en verwondingen en bedreiging van de overbuur. In april van dit jaar verscheen de Wervikaan ook al wegens partnergeweld voor de rechtbank in Ieper. Slachtoffer was zijn vorige vriendin.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier