Dader moord Tielt blijft aangehouden, pijl kwam “per ongeluk” uit kruisboog

Jordy V.S. (24), de man die bekende dat hij dinsdag Bjorn De Vrieze (28) doodde in zijn woning in Schuiferskapelle, blijft verder aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist.

Volgens zijn advocaat Maxime Van Winkel gebeurde de moord niet met opzet. “De pijl is per ongeluk uit de kruisboog gekomen. Het was niet de bedoeling van mijn cliënt om het slachtoffer te doden”, klinkt het.

Ondertussen is het moordwapen nog steeds spoorloos. De dader verklaarde dat hij het wapen weggooide toen hij met zijn wagen wegreed van de plaats-delict. “Ergens in het hoge gras, maar ik weet niet meer precies waar”, zei hij.

Opnieuw voor de raadkamer

“Wij hopen dat het wapen snel gevonden wordt, zodat een en ander duidelijk wordt. Mijn cliënt berust in zijn lot en verleent zijn volle medewerking aan het onderzoek“, zegt advocaat Maxime Van Winkel. Over een maand verschijnt Jordy V.S. opnieuw voor de raadkamer.

De afscheidsplechtigheid voor Bjorn De Vrieze vindt plaats op vrijdag 11 mei in de aula van De Aster in de Tieltstraat. Die dag zou het slachtoffer 29 jaar worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.