Daags voor vijftiende verjaardag oog in oog met inbrekers die hem nadien opsluiten

Milan, op de foto in betere dagen, werd op de vooravond van zijn vijftiende verjaardag door dieven gegijzeld en opgesloten
Redactie KW

Op de dag voor zijn vijftiende verjaardag, werd Milan in de woning van zijn ouders in de Beverenstraat in Deerlijk, gegijzeld en bedreigd. De inbrekers hadden het op geld gemunt en botsten, buiten hun verwachting, op de zoon van Luc Derammelaere en Hilde Vanden Broucke.

Het was vrijdag kort na de middag toen Hilde haar woning verliet om haar man te vervoegen in hun Bistro Poirot in de Harelbekestraat in Deerlijk. “Milan zou, op deze zomerse vakantiedag, wel te voet naar de Harelbekestraat tot bij ons stappen.”

Twee dieven drongen via een omheining waar de hondjes van Milan zitten, binnen en botsten er op Milan. Deze schrok en ook zijn drie hondjes waren in paniek. De dieven eisten geld en na een tijdje vonden zij de grote som (duizenden euro’s) die in huis was. Zij sloten Milan op in een berging en gingen op de vlucht.

Milan kon uit de berging geraken en sprong naar beneden. Hij verwittigde zijn ouders en belde de politie op. Aan de hand van vingerafdrukken en andere gegevens zetten de diensten het onderzoek in.

Mama Hilde: “Ik ben uiteraard zeer kwaad, en vooral op de manier waarop zij dat een jongen van 15 jaar aandoen.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier