Op 23 augustus 2018 legde een moeder van een jongen klacht neer tegen Rudi D. Via Facebook Messenger had hij vriendschapsverzoeken naar haar 11-jarige zoon gestuurd en tijdens gesprekken naar zijn leefomstandigheden gevraagd. Op 21 januari 2019 volgde een tweede klacht, van een opvoeder van onderwijs- en zorginstelling Sint-Idesbald in Gits (Hooglede).

De opvoeder vond het vreemd dat een 14-jarige jongen plots 100 euro op zak had. Bleek dat de jongen met Rudi D. seksueel getinte chat- en webcamgesprekken had gevoerd en op 7 januari op de parking van de instelling had afgesproken. In de auto kwam het tot seksuele handelingen. In ruil kreeg het slachtoffer 100 euro. Rudi D. bekende.

"Maar die jongen had zich op Facebook voorgedaan als 30-jarige. Toen ik hem zag, wist ik wel dat hij jonger was. 17 dacht ik. Uiteindelijk bleek hij pas 14." Het openbaar drong aan op een celstraf van vier jaar, waarvan twee jaar effectief, én residentiële begeleiding. Rudi D. bleek in 2016 al eens veroordeeld voor zedenfeiten. Hij zit op vandaag nog altijd in voorhechtenis. "Ik heb mijn internetabonnement al stopgezet", aldus de man. Vonnis op 26 juni.

(LSi)

Op 23 augustus 2018 legde een moeder van een jongen klacht neer tegen Rudi D. Via Facebook Messenger had hij vriendschapsverzoeken naar haar 11-jarige zoon gestuurd en tijdens gesprekken naar zijn leefomstandigheden gevraagd. Op 21 januari 2019 volgde een tweede klacht, van een opvoeder van onderwijs- en zorginstelling Sint-Idesbald in Gits (Hooglede). De opvoeder vond het vreemd dat een 14-jarige jongen plots 100 euro op zak had. Bleek dat de jongen met Rudi D. seksueel getinte chat- en webcamgesprekken had gevoerd en op 7 januari op de parking van de instelling had afgesproken. In de auto kwam het tot seksuele handelingen. In ruil kreeg het slachtoffer 100 euro. Rudi D. bekende. "Maar die jongen had zich op Facebook voorgedaan als 30-jarige. Toen ik hem zag, wist ik wel dat hij jonger was. 17 dacht ik. Uiteindelijk bleek hij pas 14." Het openbaar drong aan op een celstraf van vier jaar, waarvan twee jaar effectief, én residentiële begeleiding. Rudi D. bleek in 2016 al eens veroordeeld voor zedenfeiten. Hij zit op vandaag nog altijd in voorhechtenis. "Ik heb mijn internetabonnement al stopgezet", aldus de man. Vonnis op 26 juni. (LSi)