Clubhooligan ‘op rust’ ontkent slagen aan steward in Brugse Jan Breydelstadion

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Bruggeling M.V. moet zich voor de rechter verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een steward van Club Brugge.

Het openbaar ministerie eist zes maanden cel. Op 2 mei 2016 was de veertiger uit Brugge met zijn zoon in het Jan Breydelstadion aanwezig voor een match van Club Brugge tegen Standard. Toen een vriend van zijn zoon op een bepaald moment Bengaals vuur afstak nam een steward daar met zijn gsm foto’s van. Dat was niet naar de zin van M.V. die de gsm probeerde af te nemen. De steward kreeg naar eigen zeggen ook enkele vuistslagen in het gezicht, maar dat ontkent M.V. met klem. “Die letsels in zijn gezicht werden niet door mijn cliënt veroorzaakt“, stelde advocaat Franky Baert. “Hij heeft enkel die gsm proberen wegslaan. Voor de rest heeft hij die steward met geen vinger aangeraakt.”

M.V. heeft zijn verleden niet mee. Hij stond vroeger als Clubhooligan meermaals in de frontlinies en dat leverde hem ettelijke veroordelingen op. “Maar nu is hij gekalmeerd. Enkel zijn werk en zoon tellen nog“, garandeerde Franky Baert, die de vrijspraak vroeg voor zijn cliënt. De steward stelde zich geen burgerlijke partij in de zaak. Vonnis op 15 mei.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier