Clown Tobi die ex-vrouw vermoordde, dood aangetroffen in zijn cel

Kevin L, alias Clown Tobi, stapte uit het leven in zijn cel in de gevangenis van Brugge. © JC
Redactie KW

Moordenaar Kevin L. (32) uit Oudenburg alias Clown Tobi, heeft zaterdag een wanhoopsdaad gepleegd in zijn cel in de gevangenis van Brugge. Het geplande assisenproces vervalt.

Het Brugse parket bevestigt zijn overlijden. De man wachtte op zijn assisenproces na de moord op zijn ex Caroline Dombrecht (46), in mei vorig jaar. Na de moord verschanste hij zich bovenop een appartementsgebouw in Bredene. Niet zo lang geleden reconstrueerde onze redactie dat hele gebeuren nog.

Facebook Live

Kevin L. kon een relatiebreuk met Caroline Dombrecht uit Ettelgem niet verkroppen en was op 14 mei haar woning binnengedrongen. Kevin L. bond het slachtoffer vast en bracht haar om het leven met messteken. Haar kinderen werden in het huis opgesloten. Vervolgens verliet Kevin L. de plaats en verschanste hij zich urenlang op het dak van een appartementsgebouw in Bredene, waar hij nog had gewoond. Hij gesticuleerde voortdurend, schoot in het rond met een pistool en was zelfs een Facebook Live opgestart. Uiteindelijk konden de speciale eenheden van de politie hem overmeesteren.

Kevin L. kon uiteindelijk door speciale eenheden van de politie overmeesterd worden.
Kevin L. kon uiteindelijk door speciale eenheden van de politie overmeesterd worden.© JRO

Strafvordering vervalt

Het onderzoek naar de moord was bijna afgesloten en de zaak zou naar assisen worden doorverwezen. “Door het overlijden vervalt de strafvordering. Over de omstandigheden van het overlijden kunnen we verder niets kwijt“, zegt Céline D’Havé van het parket van Brugge, die wel bevestigt dat het om een wanhoopsdaad zou gaan. Er waren geen derden betrokken.

Wie met vragen zit over zelfmoord, kan steeds terecht op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier