Cindy Vanhilderson stierf in het water, maar raadsel blijft onopgelost

Uit de autopsie blijkt dat Cindy Vanhilderson, de vrouw die zondag dood aangetroffen werd in een ondiepe gracht na Carnaval Lissewege, nog leefde toen ze in het water viel. Maar daarmee is het raadsel nog lang niet opgelost.


Wat gebeurde er met Cindy Vanhilderson? Die vraag houdt het piepkleine dorpje Zwankendamme al een hele week in de ban. Het levenloze lichaam van de 41-jarige moeder van twee werd zondagmorgen, na het carnaval in Lissewege waaraan ze deelnam, gevonden in een ondiepe gracht vlakbij haar huis.

Is het moord? Is het een ongeval? Of is het zelfdoding? Het parket sluit geen enkele hypothese uit, ook niet een tussenkomst door derden. Getuige daarvan het verhoor van zowel Geert G., de scheidende echtgenoot van Cindy, als haar nieuwe vriend/minnaar Luc L. na het ontdekken van het dode lichaam. Hun aanhouding werd zelfs uitzonderlijk met 24 uur, tot de resultaten van de autopsie bekend waren, verlengd. Dinsdagmiddag werden de twee mannen vrijgelaten, zonder voorwaarden, wegens een gebrek aan bewijzen.

“Ze leefde nog toen ze in het water belandde”

Iedereen blijft met vragen zitten. “Mijn eerste idee was: het kan niet dat mama daar zomaar in het water is beland”, zegt haar zoon Kenny (18) in Brugsch Handelsblad. “Iemand, ik noem uitdrukkelijk geen namen, moet daar bij geweest zijn. Nog steeds overheerst dat gevoel, al begin ik stilaan te twijfelen na de meest recente verklaringen van de politie. Die deelden ons woensdag kort voor de middag, toen ze het huis van mama vrijgaven, mee dat ze stierf door het water en nog leefde vooraleer ze in het water belandde.”

Cindy Vanhilderson stierf in het water, maar raadsel blijft onopgelost

Aan het brugje waar het dode lichaam van Cindy Vanhilderson gevonden werd, hangt nu een boeketje lelies. (Foto MVN)

De vrouw overleed dus door verdrinking. Maar daarmee blijven de vragen hetzelfde. Werd ze erin geduwd? Viel ze er ongelukkig in? Of sprong ze? De ouders van Cindy zeggen openlijk dat zij denken dat het om moord gaat. Het Brugse parket houdt de lippen stijf op elkaar, wat het raadsel alleen maar vergroot. Intussen wacht iedereen op antwoorden.

(ON)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.