Chilenen en Cubaan naar cel voor inbraken in onder meer Brugge en Waregem?

© iStock
Redactie KW

Drie Chilenen en een Cubaan riskeren tot vijf jaar cel voor 31 inbraken in heel het land. Het gerecht kreeg de mannen in het vizier na feiten in Brugge en kon hen klissen na een wilde achtervolging die eindigde in Kruibeke.

Het onderzoek ging op 27 juni vorig jaar van start na een een woninginbraak en een poging daartoe in Brugge. Dankzij informatie van een getuige en ANPR-camera’s kon de Peugeot van de daders gelinkt worden aan eerdere feiten in Waregem en Dendermonde. Op basis van telefonieonderzoek konden de speurders het parcours van de bende in kaart brengen. “Tussen 17 juni en 9 augustus zakte de bende meermaals vanuit Nederland af naar België en verplaatste zich daarbij in drie verschillende wagens met Franse nummerplaten”, verduidelijkte de procureur maandag in de Brugse strafrechtbank.

Een van de Nederlandse oproepnummers die de bende hanteerde werd op 9 augustus geregistreerd in Merelbeke waar kort voordien een woninginbraak was gepleegd. De politie kreeg een Ford C-Max in de gaten die bij eerdere feiten was gezien en zette op de E40 in Melle de achtervolging in. Ter hoogte van Haasdonk verliet de vluchtauto de snelweg, maar enkele kilometers verderop in Kruibeke raakte de bestuurder een betonnen obstakel en kwam de wagen tot stilstand. De drie inzittende vluchtten te voet een maïsveld in, maar konden niet veel later worden ingerekend. In de wagen lag tal van inbrekersmateriaal en de buit van de feiten in Merelbeke. Het ging onder meer om drie laptops en een grote partij juwelen.

31 feiten

Het Chileense kopstuk Nicolas Maximiliano M.H. (23) kon aan 31 feiten gelinkt worden in onder meer Brugge, Zedelgem, Wingene, Jabbeke, Merelbeke en Ingelmunster. Maar ook Turnhout, Waver en Rochefort sloeg hij toe. De man riskeert vijf jaar cel. Zijn advocate drong aan op een straf met uitstel. De Chileense medebeklaagden Jorge V.G. (22) en Nicolas Francisco A.G. (26) riskeren elk een jaar cel. Zij waren enkel bij de laatste feiten in Merelbeke betrokken. Voor zijn aandeel in zeven feiten riskeert de Cubaan Andres V. (32) 37 maanden effectief. De uitspraak volgt op 8 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier