Op 17 september 2019 werden vier Brugse parkings getroffen door een hele reeks voertuiginbraken. Bij de feiten werd telkens via een zijruit van de wagens toegeslagen. Op camerabeelden was te zien hoe de daders zich verplaatsten in een Opel Mokka. Dat voertuig bleek gehuurd te zijn op naam van de Chileen Kevin F.D. (23).

Samen met zijn 24-jarige landgenoten Christopher F.M., Daniel C.S. en Juan V.P. bleek hij in aanmerking te komen voor twaalf dergelijke diefstallen uit voertuigen en twee pogingen. Hun voertuig kon bovendien gelinkt worden aan een woninginbraak in Aarlen. Kevin F.D. liep uiteindelijk tegen de lamp bij feiten in Zweden, waarna hij aan ons land werd uitgeleverd. Zijn kompanen werden in Spanje opgepakt, maar voorlopig werd enkel V.P. uitgeleverd. F.M. en C.S. werden bij verstek berecht.

De advocaat van F.D. wees op de moeilijke situatie in hun thuisland. "Het zijn fortuinzoekers die hopen op een beter bestaan in Europa, maar tussen droom en daad staan een heleboel wetten en praktische bezwaren in de weg", aldus meester Rik Demeyer, die om een milde straf vroeg. Volgens de verdediging was het immers hun bedoeling om werk te zoeken. Ook V.P. betwistte zijn aandeel in de feiten niet. Zijn advocate Silke Brutin drong aan op een straf met uitstel.

De rechter doet uitspraak op 5 oktober.

(Belga)

Op 17 september 2019 werden vier Brugse parkings getroffen door een hele reeks voertuiginbraken. Bij de feiten werd telkens via een zijruit van de wagens toegeslagen. Op camerabeelden was te zien hoe de daders zich verplaatsten in een Opel Mokka. Dat voertuig bleek gehuurd te zijn op naam van de Chileen Kevin F.D. (23). Samen met zijn 24-jarige landgenoten Christopher F.M., Daniel C.S. en Juan V.P. bleek hij in aanmerking te komen voor twaalf dergelijke diefstallen uit voertuigen en twee pogingen. Hun voertuig kon bovendien gelinkt worden aan een woninginbraak in Aarlen. Kevin F.D. liep uiteindelijk tegen de lamp bij feiten in Zweden, waarna hij aan ons land werd uitgeleverd. Zijn kompanen werden in Spanje opgepakt, maar voorlopig werd enkel V.P. uitgeleverd. F.M. en C.S. werden bij verstek berecht. De advocaat van F.D. wees op de moeilijke situatie in hun thuisland. "Het zijn fortuinzoekers die hopen op een beter bestaan in Europa, maar tussen droom en daad staan een heleboel wetten en praktische bezwaren in de weg", aldus meester Rik Demeyer, die om een milde straf vroeg. Volgens de verdediging was het immers hun bedoeling om werk te zoeken. Ook V.P. betwistte zijn aandeel in de feiten niet. Zijn advocate Silke Brutin drong aan op een straf met uitstel. De rechter doet uitspraak op 5 oktober.(Belga)