Chauffeur ramt fietshokjes in Desselgem en vlucht weg

De ravage aan de schuilhuisjes van de Lijn is groot. © gf
Redactie KW

Een nog onbekende chauffeur is ingereden op twee schuilhuisjes voor fietsen van De Lijn, op de hoek van de Gensteweg en de Waregemstraat in Desselgem. De schade aan de huisjes is groot. Van de dader ontbreekt elk spoor.

De bizarre feiten speelden zich af tijdens de nacht van woensdag op donderdag 23 mei. Buurtbewoners in de Waregemstraat hadden die nacht niks opgemerkt. Het was pas toen iemand op Facebook klaagde over het glas dat verspreid lag, dat de buurtbewoners gaan kijken zijn. “We verstaan echt niet hoe dat is gebeurd. Die mens is er heel vreemd opgereden. Het fietspad aan de Waregemstraat en de halte lag vol glas, waarschijnlijk is de chauffeur dus via hier weggereden”, klinkt het bij de bewoners. Ze voegen er nog aan toe dat er drie fietsen beschadigd waren.

De belastingbetaler zal uiteindelijk moeten opdraaien, tenzij de chauffeur zich alsnog spontaan meldt

Een andere bewoonster vertelt dat haar dochter de klap wel gehoord heeft en dat er politie bij was. “Volgens de geruchten zou het iemand zijn uit de appartementen in de Waregemstraat”, vertelt de dame uit de Gentseweg. De persoon zou van Beveren-Leie gekomen zijn, zou de afslag naar de Waregemstraat gemist hebben en zou zo op nog onverklaarbare wijze laverend tussen fietsenrekken, bomen en elektriciteitsplan tegen de hokjes beland zijn. “Er had daar eens iemand moeten gestaan hebben… het zou een heel ander verhaal geweest zijn”, voegt de buurvrouw er nog aan toe.

Klacht tegen onbekenden

Schepen van verkeer en mobiliteit Philip Himpe (CD&V) geeft mee dat de stad een klacht heeft ingediend tegen onbekenden. “De persoon die het ongeval heeft veroorzaakt, heeft vluchtmisdrijf gepleegd. Hopelijk komt de persoon in kwestie zich alsnog spontaan aanbieden. Zo kan die verzekering de schade aan de fietshokjes betalen. Want nu zal de belastingbetaler ervoor moeten opdraaien”, legt de schepen uit.

De stadsdiensten hebben de schade in kaart gebracht om zo een bestek te laten opmaken. Voor de schepen is het van groot belang om de schuilhuisjes opnieuw te herstellen, zodat fietsers er opnieuw ten volle gebruik van kunnen maken.

De krant heeft ook contact opgenomen met de politie maar die wensten geen commentaar of meer informatie te geven op de ravage die werd aangericht. (Xander Cottens)

De Lijn: “Overheid moet dit oplossen”

“Schade aan een schuilhuisje is sowieso voor de lokale overheid, die eigenaar van het schuilhuisje is”, licht Tom Van de Vreken, de woordvoerder van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn toe.

“Gemeentebesturen kopen de schuilhuisjes zelf aan en krijgen daarvoor van ons een forse korting. Ze betalen slechts 25 procent van de werkelijke aankoopprijs.”

“Bij schade door derden, moet de lokale overheid zelf instaan voor de recuperatie van die kosten. Als wij melding krijgen van schade, nemen wij contact wel op met de leverancier om het schuilhuisje te laten herstellen”, besluit Tom Van de Vreken. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier