Chauffeur onder invloed van alcohol en drugs wordt onderschept na middernacht

Xavier Coppens

Tijdens een politiecontrole werd een wagen na middernacht onderschept in het centrum van Rekkem. De chauffeur had te veel gedronken, legde een positieve drugstest af en respecteerde de avondklok niet.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag voerde de politiezone Grensleie op verschillende plaatsen snelheids- en andere controles uit. Iets na middernacht werd een voertuig onderschept in het centrum van Rekkem. De drie personen in de auto hadden te veel gedronken en keerden huiswaarts terug na een feestje thuis bij een van de passagiers.

De chauffeur legde een positieve ademtest én een positieve drugtest af. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken. De drie personen kregen ook meteen een boete van 250 euro voor het niet naleven van de avondklok.

Even later werd een tweede voertuig op dezelfde controlepost tegengehouden. De twee personen hadden geen geldige reden om na middernacht nog rond te rijden en kregen allebei een boete van 250 euro.

In de Rijselstraat in de Barakken in Menen kreeg één persoon ook nog een boete, omdat hij geen mondmasker droeg.

Bij een controlepost aan De Palma in Menen reden 10 van de 160 voertuigen te snel op de N32 richting Frankrijk. Aan de Kluifrotonde werden zeven overtredingen vastgesteld van de 40 gecontroleerde voertuigen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.