Milorad J. (36) en Nebosja R.(30) zaten in een wagen die er aan hoge snelheid vandoor ging toen de politie hen op 25 juli 2015 in de Zarrenstraat in Zarren in de gaten kreeg. De Opel Vectra kon de politiecombi afschudden maar raakte niet veel later in de Molenstraat een vluchtheuvel en crashte.

De drie inzittenden vluchtten te voet de velden in, maar dankzij speurhonden konden Milorad J. en Nebosja R. uit Wallonië gevat worden. De derde, Dragoslaw N., kon niet meer gevonden worden en staat nog steeds geseind. Via DNA-onderzoek op het talrijke inbrekersmateriaal in de wagen konden de drie mannen gelinkt worden aan een hele reeks inbraken, onder meer in Oostkamp en Kortemark.

Bij de feiten in Oostkamp maakten de dieven een kluis met 900 euro inhoud buit. De opengebroken brandkast werd later teruggevonden in het Beukenpark. Milorad J. en Nebosja R. hebben hun betrokkenheid bij de feiten altijd met klem ontkend. Ze beweerden tijdens hun proces dat Dragoslaw N. hen een lift gaf richting Wallonië na een vermaakuitstap in Brugge, maar daar hechtte de rechter maandag geen geloof aan.

Milorad J. en Nebosja R. kregen allebei een jaar cel met uitstel. Hun voortvluchtige kompaan kreeg vijftien maanden cel met uitstel. De rechter hield bij de strafmaat rekening met het tijdsverloop sinds de feiten.

(AFr)

Milorad J. (36) en Nebosja R.(30) zaten in een wagen die er aan hoge snelheid vandoor ging toen de politie hen op 25 juli 2015 in de Zarrenstraat in Zarren in de gaten kreeg. De Opel Vectra kon de politiecombi afschudden maar raakte niet veel later in de Molenstraat een vluchtheuvel en crashte. De drie inzittenden vluchtten te voet de velden in, maar dankzij speurhonden konden Milorad J. en Nebosja R. uit Wallonië gevat worden. De derde, Dragoslaw N., kon niet meer gevonden worden en staat nog steeds geseind. Via DNA-onderzoek op het talrijke inbrekersmateriaal in de wagen konden de drie mannen gelinkt worden aan een hele reeks inbraken, onder meer in Oostkamp en Kortemark.Bij de feiten in Oostkamp maakten de dieven een kluis met 900 euro inhoud buit. De opengebroken brandkast werd later teruggevonden in het Beukenpark. Milorad J. en Nebosja R. hebben hun betrokkenheid bij de feiten altijd met klem ontkend. Ze beweerden tijdens hun proces dat Dragoslaw N. hen een lift gaf richting Wallonië na een vermaakuitstap in Brugge, maar daar hechtte de rechter maandag geen geloof aan. Milorad J. en Nebosja R. kregen allebei een jaar cel met uitstel. Hun voortvluchtige kompaan kreeg vijftien maanden cel met uitstel. De rechter hield bij de strafmaat rekening met het tijdsverloop sinds de feiten. (AFr)