Celstraffen tot achttien maanden voor koperdieven

Een dievenbende is veroordeeld voor tal van metaaldiefstallen. Ze werden op heterdaad betrapt in de oude Belgacomgebouwen in Roeselare. De meesten kregen straffen tussen 1 jaar en 18 maanden.


De achtkoppige bende is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor verschillende diefstallen. Ze braken in en gingen er vandoor met koper en andere metalen. In 2018 werden ze op heterdaad betrapt toen ze metalen stalen in de oude Belgacomgebouwen in Roeselare. Er werd een gerechtelijk onderzoek gestart en de speurders kon de bende aan tal van andere feiten linken.

Tijdens het proces kwam slechts een van hen zich verantwoorden voor de rechter. Hij beweerde dat hij niets te maken had met de diefstallen en dat hij gewoon was meegegaan met enkele kennissen. Hij wist niet dat ze van plan waren om te stelen.

De rechter was maandag van oordeel dat alle acht de beklaagden bij de diefstallen betrokken waren. Ze kregen celstraffen van zes tot achttien maanden. Aan de burgerlijke partijen, waaronder Belgacom, moeten ze alles samen 9.200 euro aan schadevergoedingen betalen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.