Celstraffen met uitstel voor diefstal van peperdure jassen in luxeboetieks

Redactie KW

Twee mannen en een vrouw hebben in de Brugse rechtbank celstraffen met uitstel gekregen voor een reeks diefstallen in Knokse luxeboetieks. Ze hadden het vooral gemunt op peperdure jassen.

De politie kon de wagen van de daders op 5 januari 2019 onderscheppen nadat ze tegen de lamp waren gelopen bij twee diefstallen in Knokse kledingzaken. Naast het Servische koppel I.M. (38) en I.A. (34) zat in de wagen ook de Kroatische D.M. (46). In de wagen lag allerhande dievenmateriaal, peperdure gestolen kledij en ruim 2.000 euro cash geld.

Onderzoek kon het trio uit Duitsland linken aan in totaal acht winkeldiefstallen tussen september 2018 en het moment van hun arrestatie. Ze sloegen toe bij onder meer Sergio Danielli, Marie-Claire en Princess. Bij Marie-Claire gingen ze aan de haal met een bontjas van ruim 5.000 euro. In totaal maakten ze negen jassen buit, goed voor een totaalbedrag van ruim 18.000 euro.

Advocaat Thomas Gillis drong aan op een straf met uitstel. “Er was geen strikte hiërarchie, dus van bendevorming was geen sprake. Ze kwamen ook maar twee keer naar België om jassen te stelen”. Maar volgens de rechtbank was wel degelijk sprake van een bende. I.A. werd donderdag veroordeeld tot twintig maanden celstraf met uitstel. Haar partner I.M. en D.M. kregen elk twee jaar celstraf met uitstel. De drie zaten wel elk twee maanden in voorhechtenis. Marie-Claire kreeg een schadevergoeding van 5.000 euro toegekend.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier