Celstraf voor Tielts koppel dat samen 5,6 kilogram speed verhandelde

© iStock
Redactie KW

Een 50-jarige man uit Tielt heeft in de Brugse rechtbank 24 maanden celstraf gekregen voor grootschalige speedhandel. Zijn vriendin kreeg een jaar cel voor haar aandeel in de verkoop. De rechter liet ook 20.000 euro verbeurd verklaren.

Volgens het gerecht bracht K.L. tussen januari 2018 en zijn arrestatie op 25 februari 2019 liefst 3,6 kilogram speed aan de man. Na vier maanden voorhechtenis werd de man voorwaardelijk vrijgelaten. Maar sinds oktober bevindt hij zich in de gevangenis van Ruiselede, waar hij enkele eerder opgelegde straffen uitzit. Zo kreeg hij in mei 2016 in de rechtbank in Kortrijk vier jaar cel voor drugsfeiten. Zijn vriendin S.H. verkocht iets meer dan twee kilogram speed. Ook zij kwam eerder al met het gerecht in aanraking. Volgens advocaat Mathieu Langerock begon K.L. pas op latere leeftijd drugs te gebruiken.

“Hij heeft zijn vader en zus verloren aan de spierziekte ALS”, pleitte hij. “Als mantelzorger gebruikte hij speed om rust te vinden in zijn hoofd. Hij dealde enkel om zijn eigen gebruik te financieren.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier