Celstraf met uitstel voor Koksijdenaar na bedreigen buurman met broodmes

De beklaagden sloegen verschillende keren toe. © Getty Images
Redactie KW

Een man uit Koksijde is door de rechter in Veurne veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel omdat hij zijn voormalige buurman bedreigde.

Beklaagde Y.B. moest zich ook verantwoorden wegens belaging. “Ze woonden vroeger allen in een appartement in de Jacob Jordaensstraat in Koksijde”, sprak de advocaat van slachtoffer J.E.

Broodmes

“Hij op de derde verdieping, zijn liefje op de eerste en die man tussenin. Hij moest dus vaak zijn deur passeren. Het probleem is dat Y.B op zich geen kwade man is, als hij niet gedronken heeft. Dan dreigde hij er mee hem en zijn hond te vermoorden. Op 22 juli 2018 stond hij op de overloop te zwaaien met een groot broodmes. Hij probeerde mijn cliënt uit alle macht naar binnen te duwen maar dat is mislukt. Om van alle ellende af te zijn is hij dan maar verhuisd naar De Panne.”

De advocaat van Y.B. vroeg de vrijspraak wegens gebrek aan bewijzen, maar daar ging de rechter niet op in. Slachtoffer J.E. eiste een schadevergoeding van 1.250 euro waaronder 150 euro voor de verhuiskosten die hij heeft moeten maken. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier