Celstraf met uitstel voor handgemeen in Havenzate

Havenzate is een ondersteuningscentrum voor volwassen personen met een handicap.
Redactie KW

Een 64-jarige man uit het Waalse Durbuy heeft vier maanden cel met uitstel gekregen na een geweldsincident in voorziening Havenzate in Veurne. Hij moet twee begeleiders een schadevergoeding betalen.

De feiten gebeurden op 7 november vorig jaar in Havenzate in Veurne, een ondersteuningscentrum voor volwassen personen met een handicap. De voorziening heeft al 35 jaar een open karakter waar iedereen binnen kon. “Dat is sinds de feiten wel veranderd”, sprak de advocaat van Havenzate. “Die man stond in voor de financiën van zijn dochter die al 10 jaar in Havenzate verblijft. Hij vond dat de facturen te hoog opliepen en wou zijn dochter daar weghalen, wat haar begeleiding niet ten goede zou komen. Op 7 november vorig jaar is hij er binnen gestormd en zette hij de dienst op stelten. Hij eiste de identiteitskaart en documenten van zijn dochter. Die man bleef schreeuwen, rukte papieren uit de hand van K. en gaf E. een duw. Door de feiten was er weken heel wat paniek bij de bewoners.”

Kort lontje

Twee begeleiders krijgen respectievelijk 500 en een euro schadevergoeding. De man kreeg een celstraf met uitstel. Volgens zijn advocaat heeft de man een kort lontje en wil hij daaraan werken. Sinds de feiten ging hij zelf zijn dochter niet meer gaan bezoeken. Zij krijgt nog steeds de beste zorgen in Havenzate. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.