Op 1 september vorig jaar trok Shane H. een bivakmuts over zijn hoofd en stapte hij met een vuurwapen in de hand bakkerij Deneubourg langs de Gistelsesteenweg in Oostende binnen. Hij bedreigde de verkoopster en eiste het geld uit de kassa. Vervolgens ging hij er vandoor met 940 euro. De verkoopster kreeg via een vriendin te horen dat H. achter de overval zat. Ze was zelf met hem bevriend op Facebook herkende ze hem als de jongeman die ze kort voor de feiten had zien staan op het kruispunt van de Gistelsesteenweg en Oudstationstraat.

"De beklaagde gedroeg zich vreemd en keek in de richting van de verkoopster", stelde de procureur tijdens de pleidooien. "Hij hield de bakkerij duidelijk al een tijdje in de gaten alvorens zijn slag te slaan." H. werd in de boeien geslagen en zit sindsdien in voorhechtenis. Naar eigen zeggen was zijn wapen een speelgoedgeweer. Het openbaar ministerie vroeg een celstraf van achttien maanden, eventueel voor een deel met uitstel. Zijn advocate vroeg om de celstraf volledig met uitstel te geven. "Mijn cliënt had geen woonst op het moment van de feiten en had geld nodig. Hij wil op eigen benen kunnen staan", aldus meester Nadia Lorenzetti.

(AFr)

Op 1 september vorig jaar trok Shane H. een bivakmuts over zijn hoofd en stapte hij met een vuurwapen in de hand bakkerij Deneubourg langs de Gistelsesteenweg in Oostende binnen. Hij bedreigde de verkoopster en eiste het geld uit de kassa. Vervolgens ging hij er vandoor met 940 euro. De verkoopster kreeg via een vriendin te horen dat H. achter de overval zat. Ze was zelf met hem bevriend op Facebook herkende ze hem als de jongeman die ze kort voor de feiten had zien staan op het kruispunt van de Gistelsesteenweg en Oudstationstraat. "De beklaagde gedroeg zich vreemd en keek in de richting van de verkoopster", stelde de procureur tijdens de pleidooien. "Hij hield de bakkerij duidelijk al een tijdje in de gaten alvorens zijn slag te slaan." H. werd in de boeien geslagen en zit sindsdien in voorhechtenis. Naar eigen zeggen was zijn wapen een speelgoedgeweer. Het openbaar ministerie vroeg een celstraf van achttien maanden, eventueel voor een deel met uitstel. Zijn advocate vroeg om de celstraf volledig met uitstel te geven. "Mijn cliënt had geen woonst op het moment van de feiten en had geld nodig. Hij wil op eigen benen kunnen staan", aldus meester Nadia Lorenzetti.(AFr)