Celstraf en geldboete voor man met 32 verboden wapens in vitrinekast

Redactie KW

Een 37-jarige man uit Veurne kreeg vier maanden cel met uitstel en moet een effectieve geldboete van 2.000 euro betalen omdat bij hem thuis in een kast liefst 32 verboden wapens werden aangetroffen. Daartussen zaten onder meer een kruisboog en een ploertendoder.

Op 19 maart van dit jaar belde de politie aan bij de woning van de 37-jarige D.I. Er liep immers een drugsonderzoek naar de man. “Daarop volgde een huiszoeking met toestemming op zijn adres”, sprak de procureur.

“Voor de drugsfeiten is er nog geen vervolging want dat zit nog steeds in onderzoek. Er werd in zijn huis een collectie met verboden wapens gevonden. In de vitrinekast van de man werden liefst 32 wapens gevonden, die zonder geldige reden of vergunning als verboden worden aanzien. Het ging om drie luchtdrukpistolen, tal van messen en dolken, machetes, een kruisboog, een ploertendoder, boksbeugel, matrak en munitie. Ik vraag er een celstraf voor.”

Liefhebber

Volgens zijn advocaat was de man een liefhebber van de wapens maar gebruikte hij die nooit. “Ze lagen daar maar in de vitrinekast zonder dat hij ze ooit gebruikte. Ze stonden uitgestald maar deden niets meer dan stof vergaren. Belangrijk is te weten dat hij hiervoor eigenlijk een minnelijke schikking kreeg van 250 euro en dus niet voor de rechter zou komen. Maar hij werd in het drugsdossier aangehouden en zat twee maanden in de cel. Hij gaf de opdracht aan vrienden om te betalen maar die deden dat niet.”

De rechter was gelet op de hoeveelheid aan wapens en het feit dat hij absoluut moest weten dat die verboden waren van mening dat een celstraf met uitstel op zijn plaats was.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier