Cannabisplantage ontmanteld in Veurne

De cannabisplantage telde 500 planten die ondertussen vernietigd zijn. © GF
Redactie KW

In Veurne is deze vrijdagochtend een cannabisplantage ontmanteld. Er werden 500 planten aangetroffen. Drie personen zijn opgepakt. De onderzoeksrechter heeft de drie ook aangehouden.

De lokale politie van de zone Spoorkin voerde al een tijdlang onderzoek naar mogelijke drugstelers, en nadat er opnieuw verdachte bewegingen opgemerkt werden, werd vanmorgen overgegaan tot een huiszoeking. Er werden 500 cannabisplanten aangetroffen in diverse ruimtes, klaar voor de oogst. Het labo van de federale politie kwam eveneens ter plaatse om bewijslast te verzamelen. Drie personen, twee Serviërs en een Zweed, zijn opgepakt in Veurne en Middelkerke, waar ook een huiszoeking plaatsvond. Naast de 500 planten werden ook een halve kilo cannabis, klaar voor gebruik, 2.500 euro cash, 2 zware dieselgeneratoren en 2 luxevoertuigen in beslag genomen.

Korpschef Devid Camerlynck reageert tevreden. “De samenwerking met het labo, de politiezone Middelkerke en het parket is voor onze zone van cruciaal belang om dossiers als deze aan te pakken, waarbij onze kleine lokale recherche door hun inzet grote resultaten kan boeken. De aangetroffen planten zijn ondertussen vernietigd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier