Cannabisplantage ontdekt bij huiszoekingen Hells Angels in Leisele

Redactie KW

In een loods midden in Leisele is woensdag een grote cannabisplantage ontdekt.

Bij diverse huiszoekingen in Oost- en West-Vlaanderen zijn woensdag vijf verdachten gearresteerd in het kader van een drugsonderzoek binnen de entourage van de Hells Angels. De politie viel onder meer binnen in een loods in Leisele bij Alveringem. Daar werd een cannabisplantage ontdekt. Het onderzoek situeert zich binnen de kringen van motorbende Hells Angels.

Bij de diverse huiszoekingen werden vijf verdachten gearresteerd. Die verschenen woensdag nog voor de Kortrijkse onderzoeksrechter. Alle vijf verdachten zijn aangehouden. Zij zullen vermoedelijk vrijdag voor de raadkamer moeten komen. Verdere gegevens worden door het parket niet vrijgegeven in het kader van het onderzoek.

Een mooi opgezette plantage, hier waren duidelijk geen amateurs aan het werk

Niet op een los van de wereld gelegen boerderij met een oprit van enkele honderden meters, maar midden in het dorp van Leisele, op een boogscheut van de kerk, vlak achter de gemeentelijke feestzaal in de voormalige school en dichtbij het plaatselijke restaurant : dat is de plaats waar cannabistelers de ideale locatie vonden om een loods te vullen met cannabisplanten.

“Een mooi opgezette plantage, hier waren duidelijk geen amateurs aan het werk”, klinkt het bij de speurders.

Het is al de derde keer in enkele jaren tijd dat groot-Alveringem geconfronteerd werd met drugsactiviteiten. Nog niet lang geleden werd er heel wat gedumpt materiaal gevonden langs de kanten van de weg, materiaal dat volgens kenners enkel te linken is aan een cannabisplantage.

(TH/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier