Cannabisplantage in Roterijstraat Waregem opgerold: “Drie Bulgaren vrijgelaten”

Het huis en de aanpalende loods in de Roterijstraat werden verzegeld. © PPW
Redactie KW

Tijdens een routinecontrole in Waregem troffen politie-inspecteurs twee kilogram vers geplukte marihuana aan en bijna 3.000 euro cash geld. Het onderzoek leidde tot de ontdekking van een cannabisplantage in de Roterijstraat in Waregem. “In totaal werden er een 1.000-tal planten in beslag genomen”, aldus persofficier Michaël Vanden Heede. Drie Bulgaren werden intussen vrijgelaten, één persoon werd aangehouden.

Op maandagvoormiddag 18 november voerde de politie van de zone Mira in Waregem een routinecontrole uit in een voertuig met Nederlandse nummerplaten. Aan boord van het voertuig bevonden zich vier personen met de Bulgaarse nationaliteit. Tijdens de controle troffen de politie-inspecteurs twee kilogram vers geplukte marihuana aan en bijna 3000 euro cash geld.

De politie zag snel dat het om een vers geplukte oogst ging. De lokale recherche van de politiezone Mira werd ingezet. Samen met de federale gerechtelijke politie leidde het onderzoek tot de ontdekking van een professioneel gerunde cannabisplantage in de Roterijstraat in Waregem. De cannabisplanten werden er met behulp van alle nodige apparatuur geteeld.

“In totaal werden er een 1.000-tal planten in beslag genomen“, licht persofficier Michaël Vanden Heede toe.Fluvius werd gevorderd om de woning veilig te stellen waarna deze werd verzegeld. De federale gerechtelijke politie voert het verder onderzoek inzake de plantage.

De Bulgaren werden aangehouden en worden dinsdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Eén persoon werd aangehouden door de onderzoeksrechter, de drie anderen werden vrijgelaten. Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen verder”, laat het parket optekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier