Cannabisplantage in Middelkerkse villa levert tot achttien maanden cel op

Redactie KW

Vijf Bulgaren zijn in de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan het opzetten van cannabisplantages in Middelkerke en Begijnendijk.

Het onderzoek ging begin augustus vorig jaar van start toen een wijkagent vraagtekens plaatste bij de afgeplakte ramen van een villa langs de Golfbrekerslaan in Middelkerke. Er hing in de buurt van de woning ook een felle cannabisgeur.

Eind oktober viel de politie binnen en werden op de eerste verdieping 350 cannabisplantjes aangetroffen, verdeeld over drie kweekkamers. Er lag ook een kilo gebruiksklare cannabis. Tihomir T. en zijn vriendin Ivanka G. werden opgepakt toen ze met hun wagen probeerden weg te rijden van de villa. Binnen werd ook Martin S. opgepakt. In ruil voor zijn medewerking kreeg hij naar eigen zeggen onderdak van Tihomir T

De huur van de villa werd betaald door Hamdi M. uit Scherpenheuvel-Zichem. In zijn woning werden allerhande attributen voor cannabiskweek gevonden. Zijn vriendin Gyulshen S. bleek in Begijnendijk een pand te huren waar een ontmantelde cannabisplantage werd aangetroffen. Hamdi M. en Gyulshen S., die niet kwamen opdagen voor hun proces, kregen elk achttien maanden cel. Tihomir T. en Martin S. kregen dezelfde straf. Ivanka G. kreeg een jaar cel met uitstel.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier